| Květen 2012 | ||||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 | |||
Reklama:
Fórum
2011-04-07 12:51:59
Akce Kros-Ček 2011
Přátelé,
na vlahé ponravě padly názory o letošní společné dovolené...varianty rodinná v jižních Čechách a druhá natěžko (stan+spacák+atd). Nevím, jak se organizace dovolených má i nadále...nicméně přicházím s jinou, drsnější variantou...
Možná jste zaznamenali, že extrémagor Jan Kopka pořádá orientační závod "1000miles Adventure" po hřebech Slovenska a Česka (se startem na východním Slovensku a cesta vede směr západ). Napadlo mě využít existence nakreslených a vymyšlených map s tratí...a tak hledám zapálené bajkery, kteří by do toho se mnou šli. Přirozeně nee do akce Kopky...ale projet si trať, kterou na svých stránkách http://www.1000miles.cz/mapa-trasy uvádí, konkrétně jen Česko, ale v protisměru a termínu, na kterém bysme se rozhodli. Teoreticky bych to viděl takto:
- vlakem se dostat někam do Mostu
- od tama jet po hřebech hor po vyznačené trase nebo ji operativně měnit tak, abysme se dostali na všecky nejhezčí místa
- vézt si jen kolo a v malém batohu nějaké ty věci na přespání
- nocovat po penzionech
- cílem by byl Zlén a hospoda u Osla
- ubytovné možno hradit z vortex peněz.
Co vy na to? Termín někdy přes léto podle domluvy...a na pohodu.
na vlahé ponravě padly názory o letošní společné dovolené...varianty rodinná v jižních Čechách a druhá natěžko (stan+spacák+atd). Nevím, jak se organizace dovolených má i nadále...nicméně přicházím s jinou, drsnější variantou...
Možná jste zaznamenali, že extrémagor Jan Kopka pořádá orientační závod "1000miles Adventure" po hřebech Slovenska a Česka (se startem na východním Slovensku a cesta vede směr západ). Napadlo mě využít existence nakreslených a vymyšlených map s tratí...a tak hledám zapálené bajkery, kteří by do toho se mnou šli. Přirozeně nee do akce Kopky...ale projet si trať, kterou na svých stránkách http://www.1000miles.cz/mapa-trasy uvádí, konkrétně jen Česko, ale v protisměru a termínu, na kterém bysme se rozhodli. Teoreticky bych to viděl takto:
- vlakem se dostat někam do Mostu
- od tama jet po hřebech hor po vyznačené trase nebo ji operativně měnit tak, abysme se dostali na všecky nejhezčí místa
- vézt si jen kolo a v malém batohu nějaké ty věci na přespání
- nocovat po penzionech
- cílem by byl Zlén a hospoda u Osla
- ubytovné možno hradit z vortex peněz.
Co vy na to? Termín někdy přes léto podle domluvy...a na pohodu.
2011-04-07 22:04:18
Hahahahaaaaa, závěr famózní, penzión ve Zléně a návštěva hrazená z financí VBT.. tož to beru!!!! Chichi, tož to mne ukrutně pobavilo, málem jsem spadl ze židle, chichii.. ne vážně, celá akce může být zajímavá a hlavně pro členy VBT hodně zajímavá, takový český krokodajl bez hadů a v českých luzích a hájích...to nemusí být špatný!!! Záleží na termínu a počtu účastníků! Kdo neskončí v cíli U Iáčka, bude vyloučen! 

2011-04-08 07:49:46
Hynas nevypadá to zle, povolenku má, samo tak někdy od srpna. Na jak dlouho to vidíš ?
2011-04-08 11:43:30
souhlasím .. pakliže se domluvíme na detailech jako kdy atd tak souhlasím .. ještě by to šlo že bychom jeli jedním autem to by vezlo stany a spacáky atd a spali bychom jak se dá grátis .....atd vše o domluvě řidiči by se třeba střídali nebo by třeba řídila pája a děti by si vezla pěkně v autě :-))

2011-06-06 06:45:59
tedy přátelé je třeba nahodit datum neb se to blíží : tedy pro mne srpen a termmín: 10-14.8.2011 jako ideál...co vy na to ?středa odpoledne po práci .....do neděle a v neděli by pro nás mohla přijet lusienda s turbodechtozázrakem a odvésti nás dodomů :-)
2011-06-06 06:47:40
ještě k tématu dovolených , mám doma tři VBT nosiče, jeden ještě tedy někde putuje a někdo má moje cyklobrašny ???nosiče bych si rád zamluvil na první týdn v červenci ..... děkuji
2011-06-07 15:16:08
Stále navrhuju variantu celopéra a malé batohy na záda, variabilita tras, flexibilní ubytování po campech (s chatkama) nebo po penzionech, prostě někam dojet a tam se uvidí. Tím pádem možno vyjet třeba na Sněžku a jet i těžším vrstevnicovým terénem.
Stany bych tak nebral.
Jinak termín v půlce srpna vhodný i pro mě.
Jinak jeden nosič mám u sebe doma, ale brašny...ty jsem už asi někde propil.
Stany bych tak nebral.
Jinak termín v půlce srpna vhodný i pro mě.
Jinak jeden nosič mám u sebe doma, ale brašny...ty jsem už asi někde propil.
2011-06-08 06:32:59
ano tuto variantu navrhoval i PPP, jen budeme omezeni tím že budeme muset dojet kam bude domluveno spaní , kdežto když budeme mmít stany atd tak můžeme jet kam budeme chtít , samo že obě varianty mají své výhody a nevýhody.... snad se vyžvejknou i ostatní .....
2011-06-08 07:30:58
No ne, já nemyslím variantu s předem domluveným spaním...ale ubytovávat se operativně, jak kdy dojedeme do kterého centra letoviska a tam najít nějaké bydlení (penzion, chatky v kempu, turistická ubytovna, hasičárna (pokud budeme s sebou mít Dudlu...))...a tak. Nechci se vázat termínama, tedy tím, že "přidejte, za hodinu máme být tam a tam...a je to 40km...". 
2011-06-29 11:34:57
10-14.8.2011 pane Hynas bylo by možno nastínit co a jak at mužu začít montovat nosiče balit a zkoušet ? a tak ? 
2011-06-30 10:51:26
Bykeři!!!! Vyřešte termín, ať se hodí pro všechny, čili domluva KDY!?!?!!!! Sebelepší trasa bez účastníků je na prdky... Tož asi tak 
2011-07-11 07:38:27
pane Hynásku, kdy se dozvíme nějaké další podrobnosti o trase a tak, tuto středu???
2011-07-11 20:22:28
Přátelé...vy mě nemít, tak se ani nikam do světa nedostanete... 
...a zatím to vypadá tak slibně, že nás pojede aji víc jak dva

...a protože znalí už znají termín, ale cíl cesty (nebo cesta je cíl) je vám neznámý, stručně vám jej tedy nastíním.
Na začátek však musím předeslat, že celý itinerář (včetně časů a kilometráže) vymyslela moje Lucina (...která si to defacto naplánovala sobě, ale pak jsem jí řekl, že je to "only men show"...takže spím na gauči, už týden...)...
Takže jestli se vám bude zdát, že délka denních tratí je pro holku, tak je to neklamné znamení toho, že oficiální členové VBT to spolknou jako sklenici coly (grc). 
Nuže...celá věc se má asi takhle...termín je daný, tj. 10. až 14. srpence, tj. čtyři noci. Variantu "back country"...s malýma batohama a hledáním noclehů byla zavržena, akce se proto bude konat "natěžko"...tj. "asi" zimáky, nosiče, brašny, karimatka, spacák, stan (mám malý, takže spím sám...).
Tedy:
1.den: Ostrava, Kunín, Suchdol, Pohoř, Odry, Vítkov, Budišov, Norberčany, Domašov, Horní Loděnice, Dalov, Šternberk (www.campsternberk.cz)=112 km, cca 6-7 hodin pohodové jízdy včetně zastávek.
2.den: Šternberk, Moravská Huzová, Litovel, Bouzov, Město Trnávka, Křenov, Hradec nad Svitavou, Radiměř, Pomezí, Polička, Sádek, Borovnice, Sněžné (camp Milovy Sněžné)=121km, cca 7-8 hodin...
3.den: Sněžné, Lísek, Bystřice pod Pernštejnem, Nedvědice, Černovice, Bedřichov, Štěchov, Rájec-Jestřebí, Sloup, Jedovnice (www.olsovec.cz)=jen 96km, 6-7 hodin jízdy (+Pernštejn, jeskyně, atd).
4.den: Jedovnice, Senetářov, Krásensko, Rychtářov, Dědice, Radslavice, Podivice, Brodek u Prostějova, Němčice nad Hanou, Kojetín, Chropyně, Kroměříž, Otrokovice, Zlín (Ijáček, zahrada o T.)=104km, 6-7 hodin jízdy.
5.den: dobrovolný návrat domů dle chutí a rodinné situace.
Takže z výše uvedeného je zřejmé, že se jedná o pohodové výletění (které si navrhla sama sobě holka, jistá si svými dojezdovými možnostmi). Není v plánu se hnát, je v plánu jet na pohodu, je v plánu kdykoliv kdekoliv zastavit (např. ochutnat místní piva)...stejně tak nejsme vázáni cílovými kempy (sprcha, jídlo, pivo), můžeme klidně přespat naostro někde venku (...záleží na domluvě). Nejede se na Ukrajinu nebo do Somálska, v případě možnosti se dá kdykoliv nasednout na vlak a za 3 hoďky být doma. Protože jsme podobný podnik společně nikdy nepodnikali (a netuším, nakolik jste to vůbec kdy sami jeli), naplánovalo se to po vedlejších cestách, případně cyklotrasách a cyklostezkách. Komu se to nelíbí, může příští rok vymyslet něco sám...
Tak co, přátelé, jaký na výše uvedený itinerář máte názor? Kdo po přečtení svou účast odmítá, a kdo naopak...nadšen profilem...nově zvažuje účast?!?
Do startu času habakůk, ale podnětné názory z řad členstva jsou vítány.
P.S: Majera tímto pověřuji funkcí vlajkonosiče.
P.S.2: Dle rozhodnutí člena výkonného výboru lze nocležné v campu platit ze svého budgetu v rámci VBT.
...a zatím to vypadá tak slibně, že nás pojede aji víc jak dva
...a protože znalí už znají termín, ale cíl cesty (nebo cesta je cíl) je vám neznámý, stručně vám jej tedy nastíním.
Na začátek však musím předeslat, že celý itinerář (včetně časů a kilometráže) vymyslela moje Lucina (...která si to defacto naplánovala sobě, ale pak jsem jí řekl, že je to "only men show"...takže spím na gauči, už týden...)...
Nuže...celá věc se má asi takhle...termín je daný, tj. 10. až 14. srpence, tj. čtyři noci. Variantu "back country"...s malýma batohama a hledáním noclehů byla zavržena, akce se proto bude konat "natěžko"...tj. "asi" zimáky, nosiče, brašny, karimatka, spacák, stan (mám malý, takže spím sám...).
Tedy:
1.den: Ostrava, Kunín, Suchdol, Pohoř, Odry, Vítkov, Budišov, Norberčany, Domašov, Horní Loděnice, Dalov, Šternberk (www.campsternberk.cz)=112 km, cca 6-7 hodin pohodové jízdy včetně zastávek.
2.den: Šternberk, Moravská Huzová, Litovel, Bouzov, Město Trnávka, Křenov, Hradec nad Svitavou, Radiměř, Pomezí, Polička, Sádek, Borovnice, Sněžné (camp Milovy Sněžné)=121km, cca 7-8 hodin...
3.den: Sněžné, Lísek, Bystřice pod Pernštejnem, Nedvědice, Černovice, Bedřichov, Štěchov, Rájec-Jestřebí, Sloup, Jedovnice (www.olsovec.cz)=jen 96km, 6-7 hodin jízdy (+Pernštejn, jeskyně, atd).
4.den: Jedovnice, Senetářov, Krásensko, Rychtářov, Dědice, Radslavice, Podivice, Brodek u Prostějova, Němčice nad Hanou, Kojetín, Chropyně, Kroměříž, Otrokovice, Zlín (Ijáček, zahrada o T.)=104km, 6-7 hodin jízdy.
5.den: dobrovolný návrat domů dle chutí a rodinné situace.
Takže z výše uvedeného je zřejmé, že se jedná o pohodové výletění (které si navrhla sama sobě holka, jistá si svými dojezdovými možnostmi). Není v plánu se hnát, je v plánu jet na pohodu, je v plánu kdykoliv kdekoliv zastavit (např. ochutnat místní piva)...stejně tak nejsme vázáni cílovými kempy (sprcha, jídlo, pivo), můžeme klidně přespat naostro někde venku (...záleží na domluvě). Nejede se na Ukrajinu nebo do Somálska, v případě možnosti se dá kdykoliv nasednout na vlak a za 3 hoďky být doma. Protože jsme podobný podnik společně nikdy nepodnikali (a netuším, nakolik jste to vůbec kdy sami jeli), naplánovalo se to po vedlejších cestách, případně cyklotrasách a cyklostezkách. Komu se to nelíbí, může příští rok vymyslet něco sám...
Tak co, přátelé, jaký na výše uvedený itinerář máte názor? Kdo po přečtení svou účast odmítá, a kdo naopak...nadšen profilem...nově zvažuje účast?!?
Do startu času habakůk, ale podnětné názory z řad členstva jsou vítány.
P.S: Majera tímto pověřuji funkcí vlajkonosiče.
P.S.2: Dle rozhodnutí člena výkonného výboru lze nocležné v campu platit ze svého budgetu v rámci VBT.
2011-07-13 06:58:22
Výborně tenké pláště předpokládám nebo bude něco po horách ?
Jinak prosím vytyčit horské prémie, sprinty a tak jinak s trasou souhlasím. Termín snad taky
Jinak prosím vytyčit horské prémie, sprinty a tak jinak s trasou souhlasím. Termín snad taky
2011-07-13 07:29:48
V tvém případě žlutý egoist s funkčním sidem, pláště co najdeš...prémie každý kopec co jen najdeš...asi tak. 
2011-07-14 07:00:26
Egoist - ten zůstal nevím kde, no nic doma schváleno tak na startu zdar, ale tuším že příští středu se uvidíme
2011-07-17 10:06:27
výborně výborně GF připraven nosiče namontím a tradá jupá těším se těším ...... Lucienda šikulka ...doufám že tě vezme na milost neb pro Vortex cokoliv že přátelé ?Tedy nestane li se něco nepředvídatelného ... tak jsem připraven... Iá....
2011-07-17 10:18:35
sakryš tak jsem zjistil že jedinou mapu kterou mám jsou oderské vrchy a tam to znám tam mapu nepotřebuju :-) jinak doporučuji jet do budišova přes čermnou ve slezku a v tamnním restaračním zařízení si dát gulášek či utepence .....mimo jiné ...
2011-07-30 22:10:32
lákavé,ale v nedělu musím do rachoty,takže jedině cukem z brodku do ovy,nechám projít hlavou
2011-08-01 07:49:44
Počasí úžasné...aspoň to nemusíme jet 
Jako alternativu navrhuju Gardu na 3-4 dny, spaní v českém kempu ve Varone (tj. Tremalzo, Altissimo, Baldo).
Nebo jen tak do Bad Goisernu a projet celou trať Salzky.
Jako alternativu navrhuju Gardu na 3-4 dny, spaní v českém kempu ve Varone (tj. Tremalzo, Altissimo, Baldo).
Nebo jen tak do Bad Goisernu a projet celou trať Salzky.
2011-08-01 12:48:24
nebo Světový pohár MTB XC v Novém městě a přitom si v sobotu dát 80 km marathon a potom fandit 
2011-08-01 12:58:53
počasí na hovno, Italie je zajímavá alternativa, ale kde máš cestu tam a zpět...
2011-08-04 06:16:24
tedy včera jsem oabsolvoval s batohem cca 70km ve svižném tempu a šlo to.Jediné co mě bolelo byla prdel a mírně za krkem ale to přisuzuji nedávnému výletu přes řididla s následujcím dopadem na držku.....
2011-08-04 07:21:34
Vidíš Majere, a ty ses tak bál, že ten batoh neuvezeš; a i seznam už máš, no paráda! A když už jsi s tím ujel 70km, tak nezdá se ti, že těch plánovaných každodenních 100 není málo? Nenatáhneme to? 
2011-08-05 07:17:10
Pánové viděli jste tu předpověď, vypádá to dobře :
http://www.chmi.cz/portal/dt?menu=JSPTabContainer/P9_0_Predpovedi/P9_1_Pocasi/P9_1_1_Cesko/P9_1_1_3_Tydenni&last=false
vypádá to dobře i když uznávám, že s Majerem je to risk
. Pokud se to nezmění tak v pondělí závazně všechny obvolám, zajistím ubytování a rezervačku na vlak včetně kol a ve středu tradáááááá. Jinak v kolik nejdřív můžete ve středu vyrazit na vlak ? Já asi beru dovolenou takže se Janovičák se přispůsobíííí
http://www.chmi.cz/portal/dt?menu=JSPTabContainer/P9_0_Predpovedi/P9_1_Pocasi/P9_1_1_Cesko/P9_1_1_3_Tydenni&last=false
vypádá to dobře i když uznávám, že s Majerem je to risk
2011-08-05 08:07:58
mno ve středu ..... právě jsem ještě chtěl do továrny ale můřžu to udělat tak že si něco naddělám v pondělí a úterý tedy bych to viděl něco kolem 13-14hod vlak ?
2011-08-05 14:15:43
tedy já ve středu volno nemám ale když bude třeba tak si nějaké udělám......bude li potřeba at nebrzdím chod VBT
2011-08-05 14:30:23
No, nevím...hodí se teď napsat, že možná příští týden budu nemocný a nebudu moct jet? 
2011-08-06 19:39:47
Nojo, když já mám dylema...jestli jet s váma nebo s Luckou na kolech pod stan (ona mě jako nechce pustit...) 
2011-08-08 06:37:21
tak vem lusiendu sebou , bude se jí tam s náma moc líbit ...... ještě nezapomeňte chlapci zhodit srst at mámne nějakou štábní kulturu... dneska doplnním bovdeny na stroj a jsem takřka připraven.....